Media o Nas

POLSKA THE TIMES GAZETA KRAKOWSKA:

"Może to zuchwałe, ale co tam: nigdzie w Krakowie nie jadłem lepszej pizzy niż w Mamma Mia. A jadłem ich naprawdę wiele. Łatwo zrozumieć, z jaką przyjemnością odkryłem restaurację Mamma Mia, w której delikatne ciasto jest cienkie i delikatne.

Pizza quatro fromaggi to kulinarny majstersztyk. Różnica między quatro fromaggi w Mamma Mia a quatro fromaggi gdziekolwiek indziej jest taka, jak między ruszającym z kopyta, rumuńskim Aro a nowiutkim Audi Quattro. Albo Lamborgini. To po prostu różnica wagi.

Na stole pojawiło się ponadto Tagliatelle (wzorowe al dente) z zielonymi warzywami, wśród których prym wiódł pyszny bób i wyśmienity parmezan. Ta kuchnia jest warta swojej ceny." 


MIASTO KOBIET:

"Mamma Mia wyrosła niespodzianie w podwórku obok Friends Coffee. W Krakowie nie brak włoskich restauracji, więc otwarcie kolejnej nie zwracałoby uwagi gdyby nie jej wystrój.

Wnętrze uderza nowoczesnością i konsekwencją zamysłu zrealizowanego z dużą dbałością o szczegóły. A te wyłaniają się z cienia dzięki równie starannie przemyślanemu oświetleniu. Na ścianach fotogramy, ale też nietypowe, bo pokazujące zakątki Wenecji, jakich nie zobaczymy na pocztówkach."